1/6

Opdræt

Vores kreaturer er naturkvæg. Dyrene er hårdføre, nøjsomme og trives bedst under åben himmel – sommer og vinter. Kalvene fødes og opdrættes i deres naturlige miljø. De elsker at løbe og springe over markerne – hvilket de ofte gør, kåde og vilde. Om vinteren tages de mindste kalve under tage, det tjener dem bedst. Det naturlige foder er et element i dyrevelfærd – for vi tror, at også dyrene er, hvad de spiser.

Vores opdræt sker på fire grundlæggende pejlemærker.

Naturlig levetid

Kvalitet tager tid og naturkvæg er langsomvoksende. Med kortere kødfibre end hurtigvoksende kvægracer, går der længere tid før naturkvæg er slagtemodent. Gennemsnitligt går der 4 år før naturkvæget slagtes. Den finere kødstruktur, der minder om vildt, gør kødet særdeles velegnet til modning. Resultatet er mørt og smagfuldt kød.

 

Naturligt foder

I form af græs, planter og urter, der vokser naturligt på naturarealer, hvor kvæget har deres daglige gang. Ingen GMO afgrøder, forebyggende medicin, majs og soya eller korn.

Naturligt avl 

Tyr møder ko, og ud kommer en kalv. Ingen inseminering, kun naturlig avl. Det tror vi understøtter det naturlige liv og er bedst for alle.

 

Naturlig habitat

Fra sommer til vinter går kvæget fri, enten på engarealer, enge, marker eller skov, der fungerer som ly for vind og vejr. Hvor kvæget ikke har adgang til skov opdrættes i hytter – i deres mest naturlige omgivelser.

 

Slagtning

Aflivning af dyrene sker under mindst mulig frygt eller stress. Hurtigt og smerteløst bliver dyrene aflivet på marken, når transport til slagteriet ikke lader sig gøre uden at genere dyrene – det er både det mest humane og medfører det bedste kød, da stress påvirker kødkvaliteten negativ, og i respekt for dyret, ønsker vi kun at lave den ypperste kvalitet.

 

Modning

Kødets høje kvalitet samt dyrets langsomme opvækst, giver kødet lov til at sætte sig og muliggøre en længere modningsproces end normalt. Når kødet får lov til at modne i flere måneder, frembringer det smag, som er noget for sig. Teksturen minder om marmor mere end noget andet. Duften fylder hele rummet. Velmodnet kød afgiver ikke væske under stegning og når man smager et perfekt stykke tilberedt kød, som er behandlet under optimale betingelser – så er man ikke i tvivl. Det er smagen af naturlighed. 

 

Udskæring

Når vores slagtere arbejder, er det ikke på akkord. Vi har ingen interesse i at skynde os – vores interesse er i at gøre vores arbejde perfekt.

Vores forretning er bygget op omkring et løfte til slagteren og danskerne om kvaliteten af vores kød, og det er et løfte, vi går ikke på kompromis med. Derfor er vores slagtere uddannede og trænede internt. De lærer arbejdet fra bunden på vores måde.

Vi tager os den tid, vi skal bruge – hver gang.