1/5

OPDRÆT

Vores kreaturer er naturkvæg. Dyrene er hårdføre, nøjsomme og trives bedst under åben himmel – sommer og vinter. Kalvene fødes og opdrættes i deres naturlige miljø. De elsker at løbe og springe over markerne – hvilket de ofte gør, kåde og vilde. Om vinteren tages de mindste kalve under tage, det tjener dem bedst. Det naturlige foder er et element i dyrevelfærd – for vi tror, at også dyrene er, hvad de spiser. Vores opdræt sker på fire grundlæggende pejlemærker.

NATURLIG LEVETID
NATURLIG FODER
NATURLIG AVL
NATURLIG HABITAT

Kvalitet tager tid og naturkvæg er langsomvoksende. Med kortere kødfibre end hurtigvoksende kvægracer, går der længere tid før naturkvæg er slagtemodent. Gennemsnitligt går der 4 år før naturkvæget slagtes. Den finere kødstruktur, der minder om vildt, gør kødet særdeles velegnet til modning. Resultatet er mørt og smagfuldt kød.

I form af græs, planter og urter, der vokser naturligt på naturarealer, hvor kvæget har deres daglige gang. Ingen GMO afgrøder, forebyggende medicin, majs og soya eller korn.

Tyr møder ko, og ud kommer en kalv. Ingen inseminering, kun naturlig avl. Det tror vi understøtter det naturlige liv og er bedst for alle.

Fra sommer til vinter går kvæget fri, enten på engarealer, enge, marker eller skov, der fungerer som ly for vind og vejr. Hvor kvæget ikke har adgang til skov opdrættes i hytter – i deres mest naturlige omgivelser.

WELFARE FOOD A/S

Fællesvirke 7
6670 Holsted
Telefon +45 72 30 13 00
Mandag - fredag 8:00-14:00
E-mail mail@welfarefood.dk

  • Facebook
  • Instagram
a0ea2a_9c11ba11446e4507b6eed3ca443be2d8~