OPDRÆT

Vores lam kommer fra lokale leverandører, der producerer lam med fokus på dyrets gode liv. Dyrene er fra naturens side hårdføre, hvor ulden varmer lammet om vinteren og fjernes om sommeren. Det giver gode betingelser for at lave et naturligt liv under åben himmel – hvor dyrene kan leve frit. Det er efter vores opfattelse det naturlige valg – også for får og lam.

NATURLIGT FODET

Vores lam fordres med græs og vildtvoksende urter fra natur- og græsarealer. Den langsomme tilvækst i forhold til brug af soya og korn sikrer, at lammene har en naturlig fedtsammensætning, der giver lammene en god og fedtfattig smag.

NATURLIG AVL

Får møder vædder, og ud kommer et lam. Ingen inseminering eller unaturlig avl. Det understøtter dyrenes naturlige adfærd – det tror vi bedst understøtter det naturlige liv - og er bedst for alle.

NATURLIG HABITAT

Vores får og lam opdrættes med fokus på det naturlige liv. Derfor har vores får og lam et frit liv under åben himmel – sommer og vinter.

SLAGTNING

Slagtningen af vores lam sker på eget slagtehus, der sikrer en kort transporttid fra marken til slagteriet. Lammene transporteres af vores leverandører og altid i flok. Det sikrer at transporten sker så skånsomt som muligt i trykke rammer.

MODNING

Vores lam modnes i ca. en uge afhængigt af kødstykket. Det sikrer at koteletter og lammekronen får ekstra modnetid, mens de øvrige stykker modner kortere. Det sikrer optimale modningstider afhængigt af delstykker, således at de mindre ædle dele altid holdes friske.

UDSKÆRING

Vores lam har en slagtevægt på ca. 24 kg pr. lam. Dyrene er små og giver små udskæringer. Derfor synes vi, at det giver de bedste udskæringer, at bevare nogle af de større udskæringer. Bov, køller og selvfølgelig lammekronen. De karakteristike stykker giver mulighed for en rustik tilberedning og servering. Det mener vi er den bedste måde at udskære et lam – med respekt for lammets kød og størrelse.

WELFARE FOOD A/S

Fællesvirke 7
6670 Holsted
Telefon +45 72 30 13 00
Mandag - fredag 8:00-14:00
E-mail mail@welfarefood.dk

  • Facebook
  • Instagram
a0ea2a_9c11ba11446e4507b6eed3ca443be2d8~